Afbeeldingen toevoegen

Een afbeelding als verduidelijking van de preek of een afbeelding ter ondersteuning van de collecte. Via afbeelding toevoegen kun je een afbeelding toevoegen aan de presentatie. Deze wordt diagroot, of kleiner als je dit hebt ingesteld in de layout, weergegeven en als onderdeel toegevoegd in de onderdelenlijst.


Afbeelding toevoegen aan je presentatie

Kies in je presentatie links onderin voor Onderdeel toevoegen en kies daarna voor Afbeelding. Je kunt ook de sneltoets ALT + A gebruiken. Klik nu links bovenin op Afbeelding uploaden. Je kunt nu op je eigen computer een afbeelding opzoeken en toevoegen. De afbeelding wordt ge-upload en na het uploaden weergegeven in de voorbeeldweergave.

Geef een naam voor de onderdelenlijst en liturgiedia’s in, geef eventueel aan dat de dia ook in de liturgiedia’s mag terugkomen en voeg eventueel audio toe aan de dia. Ben je tevreden? Klik dan op Toevoegen. De afbeelding wordt onderaan je onderdelenlijst toegevoegd, waarna je hem op de juiste plek in de lijst kunt slepen.

Afbeelding weergegeven in verhouding

Afbeeldingen worden in verhouding weergegeven. Dat betekent dat ze zo groot mogelijk worden weergegeven, maar niet worden uitgerekt. Is je presentatie bijvoorbeeld op 16:9, maar is de afbeelding 4:3, dan wordt de afbeelding zo hoog als de presentatie, maar er blijft aan de zijkanten ruimte over. Die wordt opgevuld met de achtergrond van de dia. Is de afbeelding breder dan de hoogte van de presentatie, dan blijft er ruimte over aan de boven- en onderkant.


Bijgewerkt op 12 februari 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant