Audio toevoegen aan onderdelen

Een audiobestand kan gebruikt worden als ondersteuning van een lied of andere dia. Veel kerken gebruiken het luisteren naar een lied als alternatief voor het zingen. Bijvoorbeeld omdat er geen band of organist voor handen is. Maar een geluidsbestand kan ook mooi gebruikt worden ter ondersteuning van bijvoorbeeld een presentatie tijdens de collecte. In KerkBeamer koppel je eenvoudig MP3-bestanden of het geluid van YouTube video’s aan onderdelen.


Audio toevoegen aan onderdelen

Zodra je een onderdeel hebt aangemaakt kun je aan het betreffende onderdeel een audiobestand toevoegen. Kies hiervoor onderaan de optie Audio toevoegen. Het toevoegen kan door een eigen MP3-bestand toe te voegen of een YouTube-video te uploaden. Je vindt de optie om een audiobestand toe te voegen in de aanmaak- en bewerk pop-ups van deze onderdelen:

  • Lied
  • Bijbeltekst
  • PowerPoint
  • Tekstdia
  • Afbeelding
  • Eigen lied
  • Liturgiedia

MP3-audio toevoegen

Klik in een onderdeel op Audio toevoegen. Je komt direct in Eigen MP3 bestand. Sleep jouw MP3-bestand in het daarvoor bestemde vlak of klik op zoek in je bestanden en zoek lokaal op je PC naar de te uploaden MP3. Klik vervolgens op Uploaden. De MP3 wordt ge-upload naar KerkBeamer. Let op: voor het uploaden van eigen MP3-bestanden geldt een limiet van 50 MB.

YouTube URL gebruiken

Het uploaden van YouTube-video’s duurt momenteel lang of er verschijnt een foutmelding. Bekijk op deze pagina de actuele status. Je vindt er ook tips om de YouTube video alsnog te kunnen gebruiken.

Klik in een onderdeel op Audio toevoegen en kies voor YouTube audio. Ga nu, in een ander scherm/tabblad, naar YouTube, zoek de video die je wilt gebruiken en kopieer de URL uit de adresbalk. Ga terug naar KerkBeamer en plak de URL in het invoerveld. Wij halen de details van de video op. Als dit klaar is klik je op Uploaden. De video wordt ge-upload naar KerkBeamer, waarbij we het beeld en eventuele advertenties verwijderen. Let op: een video mag maximaal 15 minuten duren.

Luisteren en afspelen

Zodra jouw geluidsbestand ge-upload is keer je terug naar de pop-up van het betreffende onderdeel. Audio toevoegen is gewijzigd in Audio gekoppeld. Eventueel kun je het audiobestand verwijderen en een nieuw bestand toevoegen. Onder het voorbeeldscherm kun je het geluidsbestand beluisteren. Start met afspelen door op de afspeelbutton te klikken of gebruik de spatiebalk.

Afspelen in de presentatie doe je door ook hier de afspeelbutton of de spatiebalk te gebruiken. Tijdens het afspelen kun je doorklikken in de dia’s in het betreffende onderdeel. Zodra je naar een ander onderdeel gaat stopt het afspelen. Een geluidsbestand wordt niet automatisch afgespeeld zodra de dia live gezet wordt.

Wanneer je thuis, via app.kerkbeamer.nl, een geluidsbestand upload wordt deze in de software lokaal gedownload. Zo heb je ook in de kerk het bestand direct tot je beschikking in de presentatie.


Bijgewerkt op 19 november 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant