Beeldschermen instellen

Om optimaal te profiteren van KerkBeamer en de integratie van een videomixer en camera’s in KerkBeamer is het van belang dat er voldoende koppelingen zijn tussen de presentatiePC en de videomixer. In deze installatieschema’s vind je daar meer informatie over. In het uiterste geval levert dit een viertal beeldschermen op in de presentatiePC. In dit artikel lees je hoe je deze beeldschermen goed instelt.


KerkBeamer Software downloaden en installeren

Het instellen van beeldschermen doe je op de computer in de kerk, die je gaat gebruiken voor het bedienen van KerkBeamer presentaties. Hiervoor is het belangrijk dat je de laatste versie van de software geïnstalleerd hebt. Op deze pagina download je de software en lees je hoe je KerkBeamer Software installeert. Zodra je de software geïnstalleerd hebt en ingelogd bent in de software kun je verder met de volgende stap.


Beeldschermen instellen in KerkBeamer

Zodra je bent ingelogd in de KerkBeamer Software kom je in het dashboard. Aan de rechterkant vind je bovenin de instellingen voor beeldschermen. Als je één van de instellingen opent, bijvoorbeeld die voor de beamer, zie je als het goed is een viertal beeldschermen. Dit zijn de koppelingen vanuit de computer naar het beeldscherm van de computer en (in de meeste gevallen) 3 HDMI-koppelingen vanuit naar de computer naar de videomixer.

Zie je minder dan 4 beeldschermen? Het kan zijn dat jouw videomixer minder koppelingen heeft. Zou je er wel 4 moeten hebben? Controleer dan de koppelingen tussen de computer en de videomixer.

In één van de schermen staat de KerkBeamer Software. Bij voorkeur op het eerste beeldscherm. Stel nu de beamer, kerkTV en transparantie in op de afzonderlijke beeldschermen. Doe dit door elke beeldscherminstelling te openen en op de beeldschermen te klikken. Stel dit als volgt in:

  1. KerkBeamer Software
  2. Beamer
  3. KerkTV
  4. Transparantie

Staan de beeldschermen niet goed? Pas dit dan aan in de beeldscherminstellingen van Windows.

Als de instellingen goed staan kun je dit testen door een nieuwe presentatie aan te maken.
Wanneer je gebruik maakt van een extra beeldscherm als multiview van de videomixer dan zie je na elkaar de beeldschermen beamer, kerkTV en transparantie zwart worden. Als dat gebeurd staan de instellingen goed. Is de volgorde anders dan staat er iets nog niet goed.
Als je geen multiview hebt kun je in de presentatie verschillende weergaven proberen en op de beamer en in een online uitzending bekijken of de instellingen goed staan.


Bijgewerkt op 17 februari 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant