Bijbelteksten toevoegen

Het lezen uit de bijbel is een centraal deel van kerkdiensten, wat vaak één of meerdere keren per dienst terugkomt. In KerkBeamer vind je een 7-tal bijbelvertalingen waaruit je gemakkelijk bijbelteksten kunt halen en toevoegen aan je KerkBeamer presentatie.


Bijbeltekst toevoegen aan je presentatie

Kies in je presentatie links onderin voor Onderdeel toevoegen en kies daarna voor Bijbeltekst. Je kunt ook de sneltoets ALT + B gebruiken. Kies de gewenste bijbelvertaling in het dropdown menu en geef in het zoekveld een bijbelboek met hoofdstuknummer en (eventueel) versnummers op. Klik nu op de tekst die je wilt toevoegen. Een voorbeeld van de tekst wordt in het rechterdeel van de pop-up getoond. Je kunt er met de volgende en vorige buttons doorheen klikken.

Ben je tevreden? Klik dan op Toevoegen. De tekst wordt onderaan je onderdelenlijst toegevoegd, waarna je hem op de juiste plek in de lijst kunt slepen.

Onderaan kun je de naam in de onderdelenlijst en op liturgiedia’s nog aanpassen of een audio-bestand toevoegen aan het lied. Wil je de bijbelvertaling nog wijzigen? Dat kan door bij Kies een bijbelvertaling een andere vertaling te kiezen. Klik daarna weer op het gevonden resultaat onder Zoek een bijbeltekst.

Zoekopties

De zoekfunctie is gemakkelijk in gebruik en kan op meerdere manieren gebruikt worden. Voor een resultaat hebben we in ieder geval de eerste drie letters van een bijbelboek en een hoofdstuknummer nodig. Eventueel kun je dit aanvullen met versnummers. Bijvoorbeeld:

  • Joh 3
  • Johannes 3
  • 1 Johannes 3
  • Joh 3: 1-10
  • Joh 3: 1 t/m 10, 15-20
  • Joh 3: 1-10, 15-20
  • Joh 3: 1-10 en 15-20

Standaard bijbelvertaling

De standaard bijbelvertaling staat op “Nieuwe Bijbelvertaling”. Het is nu nog niet mogelijk om zelf een andere standaard te kiezen. Neem hiervoor contact met ons op, dan stellen wij jouw standaard bijbelvertaling in.


Weergave bijbelteksten

De bijbelvertalingen zijn aangeleverd door onder andere het Nederlands Bijbelgenootschap. Wij hebben deze opmaak, inclusief titels, subtitels, inspringen etc., overgenomen. Deze opmaak vind je dan ook terug in de weergave in KerkBeamer. Via de layouts (stylesheet Bible) zijn individuele onderdelen, zoals hoofdstuk- en versnummers, aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld kleuren en groottes hiervan aanpassen.


Beschikbare bijbelvertalingen

Onderstaande bijbelvertalingen vind je in KerkBeamer of gaan we nog toevoegen.

BijbelvertalingBeschikbaar
BasisBijbelGepland om toe te voegen
Bijbel in Gewone Taal
Groot Nieuws Bijbel 1996
Groninger BijbelWens om toe te voegen
Herziene Statenvertaling
NBG-vertaling 1951
NBV21
Het BoekWens om toe te voegen
Nieuwe Bijbelvertaling
Nije Fryske Bibeloersetting
Statenvertaling (editie 1977)
Twentse BijbelWens om toe te voegen

Voor het gebruik van bijbelvertalingen zijn geen licenties nodig.


Bijgewerkt op 14 oktober 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant