Camerabediening in presentaties

Als je story’s hebt ingesteld bij de onderdelen in je KerkBeamer presentatie dan worden de camera’s automatisch aangestuurd. Er zijn natuurlijk situaties denkbaar dat je wilt of moet ingrijpen. Bijvoorbeeld als de voorganger op een andere plek gaat staan dan je had verwacht. In dat geval kun je handmatig ingrijpen via de rechterbalk in het presentatiescherm.

Camerabediening openen in het presentatiescherm

In het presentatiescherm vind je aan de rechterkant de balk voor camerabediening en KerkTV. Bovenin vind je de verschillende camera’s. Deze zijn voorzien van previews of de tekst Camerabeeld niet beschikbaar. Klik op de camera waarmee je wilt ingrijpen. Er opent een pop-up met camerastandpunten en bedieningsmogelijkheden voor de camera’s.

Handmatig ingrijpen

In het kort: klik op het previewscherm van de camera waarmee je wilt ingrijpen en bedien deze met de knoppen in de pop-up.

Handmatig ingrijpen doe je door in- of uit te zoomen of de de camera te bewegen. Gebruik hiervoor de buttons aan de rechterkant van de pop-up Camerabediening. De bewegingen worden direct doorgevoerd op de betreffende camera. Let op: staat de camera live (KerkBeamer waarschuwt hiervoor d.m.v. een groene balk) dan zijn de bewegingen direct op KerkTV te zien. Sluit het scherm als je klaar bent.

Camerastandpunt wijzigen

In het kort: klik op het previewscherm van de camera waarvan je het standpunt wilt wijzigen en kies een weer te geven standpunt.

Aan de linkerkant van de pop-up Camerabediening vind je alle aangemaakte camerastandpunten. Klik op een standpunt om deze toe te passen. De camera beweegt direct naar het betreffende standpunt. Let op: staat de camera live (KerkBeamer waarschuwt hiervoor d.m.v. een groene balk) dan zijn de bewegingen direct op KerkTV te zien. Sluit het scherm als je klaar bent.

Bijgewerkt op 12 februari 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant