Camera’s koppelen aan KerkBeamer

Door camera’s te koppelen aan KerkBeamer kun je deze vanuit KerkBeamer aansturen en per onderdeel of dia automatisch naar de juiste (vooraf ingestelde) camerapositie laten gaan. Wij ondersteunen de meeste camera’s die in kerken gebruikt worden. In dit artikel lees je hoe je jouw camera’s koppelt aan KerkBeamer.


Hier moet een camera aan voldoen

Om een camera te kunnen koppelen aan KerkBeamer is het van belang dat deze het VISCA over IP protocol ondersteund en PTZ bestuurbaar is. Daarnaast dient deze in het netwerk van de kerk te hangen en voorzien te zijn van een vast IP-adres. Controleer aan de hand van deze installatieschema’s of jouw installatie voldoet.


Camera’s toevoegen in KerkBeamer

Ga via het Dashboard naar de instellingen voor de Camera’s. Klik rechts bovenin op het plusje om een nieuwe camera toe te voegen. Doorloop de invoervelden:

  • Geef de camera een naam die herkenbaar is.
  • Geef aan of je een beweegbare PTZ-camera of een vaste camera toevoegt. PTZ-camera’s zijn te bedienen via KerkBeamer. Een vaste camera kun je wel als camerapositie gebruiken, maar niet bedienen vanuit KerkBeamer.
  • Voer het IP-adres van de camera in. Deze is waarschijnlijk verstrekt door de installateur of heb je zelf ingesteld. Vaak begint een IP-adres met 192.168.X.XXX.
  • Geef nu het protocol aan. Deze vind je in het overzicht hieronder.
  • Voer het (VISCA) poortnummer in. Deze vind je in het overzicht hieronder.
  • Geef aan of de camera gebruik maakt van TCP of UDP. Dit vind je in het overzicht hieronder.
  • Voer het RTSP poortnummer in. Deze vind je in het overzicht hieronder.
  • Voer de RTSP URL in. Deze vind je in het overzicht hieronder.

Klik op opslaan om de camera toe te voegen. Je kunt op dezelfde manier meerdere camera’s toevoegen. Het aantal toe te voegen camera’s is onbeperkt. Klik op een camera in het overzicht om deze te wijzigen. Zet een vinkje voor de camera’s in het overzicht en kies verwijderen om camera’s te verwijderen.

Instellingen per merk/camera

Hieronder vind je een overzicht van de benodigde gegevens die je dient in te voeren bij het toevoegen van camera’s. Met VISCA worden camera’s aangestuurd vanuit KerkBeamer. Met RTSP is het mogelijk om in KerkBeamer een live weergave van de camera’s en voorbeeldweergaven van cameraposities te bekijken.

MerkProtocolVISCA PoortTCP/UDPRTSP PoortRTSP URL
AvonicVISCA (Overig)1259UDP554live/av0
DatavideoVISCA (Overig)1259UDP554live/av0
EveretVISCA (Overig)52381UDP554stream/main
iSmartVISCA (Overig)52381TCP5000main.h264
LumensVISCA (Lumens)52381UDP8557h264
PTZ OpticsVISCA (Overig)5678TCP554stream1
SonyVISCA (Sony)1259UDP554media/video1
Value HDVISCA (Overig)5678TCP554stream1

De weergegeven gegevens zijn basisgegevens. Het kan zijn dat jouw gegevens anders zijn. Informeer in dat geval bij jouw installateur of bekijk de documentatie van de camera. Staat jouw camera er niet bij? Bekijk dan hier of we hem ondersteunen of neem contact met ons op.

De camera(‘s) zijn nu gekoppeld aan KerkBeamer. Koppel nu de videomixer of maak een nieuwe presentatie aan om te controleren of alles goed werkt.


Bijgewerkt op 16 juli 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant