Eigen liederen toevoegen

KerkBeamer heeft een database met meer dan 9.500 liederen uit verschillende bundels. We voegen regelmatig nieuwe liederen toe, maar het kan natuurlijk voor komen dat je een lied wilt toevoegen die niet in onze database te vinden is. In dat geval kun je een eigen lied toevoegen.

Eigen lied toevoegen aan je presentatie

Kies in je presentatie links onderin voor Onderdeel toevoegen en kies daarna voor Eigen lied. Je kunt ook de sneltoets ALT + E gebruiken. In de pop-up vind je aan de linkerkant de mogelijkheid om vrije tekst in te voeren. Je kunt natuurlijk ook een tekst erin plakken. Een langer lied wordt automatisch verdeeld over meerdere dia’s. Aan de rechterkant van de pop-up vind je een voorbeeld van je eigen lied.

Voer ook een naam voor de onderdelenlijst en liturgiedia’s in, geef eventueel aan dat de dia ook in de liturgiedia’s mag terugkomen en voeg eventueel audio toe aan de dia.

Titel en coupletnummers

Door rechts onderin een diatitel toe in te voeren verschijnt er op de dia ook een titel. Dit kan bijvoorbeeld de titel van het lied zijn. Heeft je eigen lied ook coupletten? Zet dan boven elk couplet een # met daarachter het nummer. Voeg onder het couplet een enter toe en begin het volgende couplet weer met een #. De coupletnummers worden automatisch toegevoegd aan de diatitel.

#1
Lorem ipsum dolor sit amet.
Consectetur adipiscing elit.
Nullam tempus semper ligula vel.
Nulla laoreet risus dignissim justo

#2
Eleifend cursus tincidunt mauris.
Quisque quis feugiat est.
Lorem ipsum dolor sit amet.
Consectetur adipiscing elit.

Wil je coupletten naar de volgende dia hebben of een extra witregel toevoegen? Voeg dan één of meerdere enters in tussen de coupletten.

Ben je tevreden? Klik dan op Toevoegen. Het lied wordt onderaan je onderdelenlijst toegevoegd, waarna je hem op de juiste plek in de lijst kunt slepen.


Eigen liederen hergebruiken

Eigen liederen kunnen niet hergebruikt worden. Een eigen lied voeg je in een presentatie in en kan niet opgeslagen worden om te gebruiken in een andere presentatie. Op deze manier voorkomen we dat er eigen bundels aangemaakt kunnen worden, waardoor je licenties van uitgeverijen/licentiehouders kunt omzeilen. Heb je een lied of bundel die je vaker wilt gebruiken? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij of we de bundel kunnen toevoegen aan onze database.


Bijgewerkt op 12 februari 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant