1. Home
  2. KerkBeamer Software
  3. KerkBeamer 1.0 Software

KerkBeamer 1.0 Software

Om KerkBeamer 1.0 presentaties in de kerk af te kunnen spelen en uit te zenden naar kerkTV is KerkBeamer Software nodig. Deze werkt grotendeels hetzelfde als via app.kerkbeamer.nl, maar we hebben een paar extra functies toegevoegd om beamers, camera’s en de videomixer aan te kunnen spreken.

Let op: maak je gebruik van KerkBeamer 2.0? Download dan deze software.


Software downloaden

Er worden regelmatig updates aan de KerkBeamer Software uitgebracht. Hieronder download je de nieuwste versies. Bekijk hier de systeemeisen voor de software.


Software installeren en openen

Installeer je de KerkBeamer software voor de eerste keer of ga je updaten? In beide gevallen kun je onderstaande stappen volgen. Er is nog geen updatefunctie beschikbaar in de software, dus ook voor het updaten geldt dat er een nieuw ZIP-bestand gedownload moet worden.

Software uitpakken

Wanneer het zip-bestand gedownload is kan deze worden uitgepakt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het standaard zip-programma van Windows of een programma voor macOS. Pak de bestanden op een willekeurige locatie uit, bijvoorbeeld op het bureaublad. Het uitpakken kan een tijdje duren, laat de pc rustig zijn werk doen. Nadat het zip-bestand is uitgepakt opent automatisch de bijbehorende map.

Vervang de snelkoppeling op het bureaublad en in de taakbalk
Zorg dat je na het opnieuw uitpakken van de software ook de snelkoppeling op het bureaublad en/of onderin de taakbalk vervangt.

Software starten op Windows

In de uitgepakte map bevindt zich het bestand “KerkBeamer.exe”. Dubbelklik hierop om KerkBeamer te starten. Er wordt mogelijk een melding gegeven dat Windows de software niet veilig vindt. We hebben hiervoor een certificaat bij Microsoft in aanvraag. Je kunt nu doorgaan door op “Meer informatie” te klikken en vervolgens op “Toch uitvoeren”. De software wordt gestart.

Software starten op macOS

In de uitgepakte map bevindt zich het bestand “KerkBeamer.app”. Dubbelklik hierop om KerkBeamer te starten. Kopieer eventueel eerst het bestand naar de map “Programma’s” om KerkBeamer vanuit het Launchpad te kunnen starten.


Bijgewerkt op 21 december 2022

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant