1. Home
  2. Algemene instellingen
  3. Liedbundels instellen

Liedbundels instellen

In KerkBeamer vind je 20 liedbundels, met in totaal meer dan 9.500 liederen. In de instellingen voor liedbundels kun je licenties invoeren en liedbundels aan- en uitzetten. Klik in het dashboard onder Instellingen op Liedbundels om deze instellingen te openen.


Licenties uitgeverijen/licentiehouders toevoegen

In KerkBeamer vind je een grote database met 9.750 liederen in 20 bundels. Voor het gebruik van de meeste liedbundels heb je licenties nodig van uitgeverijen/licentiehouders. Hiermee weten we zeker dat je de betreffende bundels mag gebruiken. In KerkBeamer kun je de licenties invoeren, waarna je toegang krijgt tot de betreffende bundels.

Klik rechts bovenin op de button Licentiecode toevoegen. Selecteer in de pop-up de uitgeverij/licentiehouder waarvan je een licentie wilt toevoegen. Voer nu een licentienummer en het bijbehorende e-mailadres in. Hier lees je waar je de licentiegegevens vindt. Klik op Controleren. Wij checken bij de uitgeverij/licentiehouder of je een geldige licentie hebt ingevoerd. Als dat het geval is sluit de pop-up en kun je de betreffende bundels aanzetten onder de licenties.

Krijg je een foutmelding? Controleer dan of de licentie nog geldig is of neem contact op met de betreffende uitgeverij/licentiehouder. Denk je dat er bij ons iets misgaat? Neem dan contact met ons op.
Wil je een licentie verwijderen? Klik dan op een logo en kies Licentiecode verwijderen.

Mogelijke licenties

Van deze uitgeverijen/licentiehouders kun je licenties toevoegen:

  • CCLI
  • Gereformeerd Kerkboek 2017
  • Hemelhoog
  • Liedboek 2013/1973
  • Liedboek 1973
  • Op Toonhoogte
  • Weerklank

Bij aanvang van de KerkBeamer demo krijg je 2 weken toegang tot alle beschikbare liedbundels. Je kunt en hoeft daarom niks aan te vinken. Bij het toevoegen van een nieuw lied zijn alle liederen in KerkBeamer beschikbaar.
Wanneer je een eigen licentie invoert vervalt de toegang via KerkBeamer. Bundels zijn dan alleen maar beschikbaar met de juiste licenties.


Liedbundels aan- en uitzetten

Nadat je de juiste licenties hebt ingevoerd krijg je toegang tot liedbundels. Standaard staan deze uit. Klik op het vinkje voor een bundel om deze aan te zetten. De bundels die aan staan kunnen gebruikt worden om liederen toe te voegen in presentaties. Bundels die uit staan kunnen niet gebruikt worden in presentaties en zijn ook niet te activeren in een presentatie.


Licenties en kosten gebruik

Voor het vertonen en gebruiken van liedbundels en liederen zijn licenties van uitgeverijen/licentiehouders nodig. Daarvan worden schrijvers, dichters en musici betaald. Wij kunnen de licenties helaas niet voor je regelen omdat deze per kerk verschillend zijn. De kosten voor de licenties zijn ook niet inbegrepen in de tarieven van KerkBeamer. Op deze pagina vind je meer informatie over lied licenties.

Voor het gebruik van liedbundels rekenen wij € 0,50 p/maand. Dit wordt alleen in rekening gebracht als een bundel daadwerkelijk gebruikt is. Het aan- of uitzetten heeft hier geen invloed op. Lees hier meer over onze tarieven.


KerkBeamer is geen vervanging voor huidige licenties. De kosten voor licenties zijn ook niet inbegrepen in de kosten voor KerkBeamer.

Wanneer je gebruik maakt van CCLI dien je periodiek te rapporteren bij CCLI. Dat is een verplicht onderdeel van de CCLI-licentie en komt niet te vervallen bij het gebruik van KerkBeamer.


Bijgewerkt op 7 juni 2022

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant