Liederen toevoegen

Liederen vormen een belangrijk onderdeel van kerkdiensten. Omdat je vaak veel liederen toevoegt aan een presentatie hebben we dit zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. In de ingebouwde database vind je meer dan 9.500 liederen in 20 bundels, die je eenvoudig toevoegt aan je KerkBeamer presentatie.


Foutje in een lied gevonden? Geef hem door, dan passen wij het lied aan. Liedfout doorgeven »

Liederen toevoegen aan je presentatie

Kies in je presentatie links onderin voor Onderdeel toevoegen en kies daarna voor Lied. Je kunt ook de sneltoets ALT + L gebruiken. Geef in het zoekveld een zoekterm op, waarna we de best passende resultaten weergeven. Klik nu op het lied dat je zoekt. Er opent een nieuwe pop-up, waarin je het lied kunt bekijken en aanpassen.

Ben je tevreden? Klik dan op Toevoegen. Het lied wordt onderaan je onderdelenlijst toegevoegd, waarna je hem op de juiste plek in de lijst kunt slepen.

Zoekopties

De zoekfunctie is gemakkelijk in gebruik. Zoek bijvoorbeeld op een liedtitel, de eerste regel van een lied of op bundelnaam met nummer. Bij de bundelnaam met nummer heb je verschillende opties:

  • Liedboek 245
  • LB 245
  • LB 245: 1,3
  • LB 245: 1-3
  • LB 245: 1 t/m 3

Standaard zoeken we in alle bundels die voor jouw account beschikbaar zijn (zie instellingen > liedbundels om bundels aan en uit te zetten). Je kunt eventueel bundels uitvinken voor het zoeken. De resultaten worden dan minder, maar voor de snelheid maakt het niet uit. Wij adviseren dan ook om direct te zoeken en niet eerst bundels aan- of uit te vinken.

Voorvertoning en liederen aanpassen

In de pop-up vind je aan de linkerkant een aantal opties. Aan de rechterkant vind je een voorbeeld van het lied zoals deze op de beamer weergegeven wordt. Via de volgende en vorige buttons kun je daar doorheen klikken.

Aan de linkerkant kun je een lied aanpassen. Selecteer of de-selecteer bijvoorbeeld coupletten, pas de tekst aan of wijzig de volgorde. Bij het aanpassen van de tekst wordt het lied omgezet in een eigen lied. Lees hier hoe je eigen liederen bewerkt.

Rechts bovenin heb je de keuze om te kiezen uit tekst of notenbalken (als deze beschikbaar zijn). Onderaan kun je de naam in de onderdelenlijst en op liturgiedia’s nog aanpassen of een audio-bestand toevoegen aan het lied.


Beschikbare liedbundels in KerkBeamer

In dit artikel vind je een overzicht van alle beschikbare liedbundels en of deze voorzien zijn van notenbalken.

Staat de bundel die jullie in de kerk gebruiken er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag of we deze bundel alsnog toe kunnen voegen.


Bijgewerkt op 22 mei 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant