Liederen toevoegen

Liederen vormen een belangrijk onderdeel van kerkdiensten. Omdat je vaak veel liederen toevoegt aan een presentatie hebben we dit zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. In de ingebouwde database vind je meer dan 9.500 liederen in 20 bundels, die je eenvoudig toevoegt aan je KerkBeamer presentatie.


Liederen toevoegen aan je presentatie

Kies in je presentatie links onderin voor Onderdeel toevoegen en kies daarna voor Lied. Je kunt ook de sneltoets ALT + L gebruiken. Geef in het zoekveld een zoekterm op, waarna we de best passende resultaten weergeven. Klik nu op het lied dat je zoekt. Er opent een nieuwe pop-up, waarin je het lied kunt bekijken en aanpassen.

Ben je tevreden? Klik dan op Toevoegen. Het lied wordt onderaan je onderdelenlijst toegevoegd, waarna je hem op de juiste plek in de lijst kunt slepen.

Zoekopties

De zoekfunctie is gemakkelijk in gebruik. Zoek bijvoorbeeld op een liedtitel, de eerste regel van een lied of op bundelnaam met nummer. Bij de bundelnaam met nummer heb je verschillende opties:

  • Liedboek 245
  • LB 245
  • LB 245: 1,3
  • LB 245: 1-3
  • LB 245: 1 t/m 3

Standaard zoeken we in alle bundels die voor jouw account beschikbaar zijn (zie instellingen > liedbundels om bundels aan en uit te zetten). Je kunt eventueel bundels uitvinken voor het zoeken. De resultaten worden dan minder, maar voor de snelheid maakt het niet uit. Wij adviseren dan ook om direct te zoeken en niet eerst bundels aan- of uit te vinken.

Voorvertoning en liederen aanpassen

In de pop-up vind je aan de linkerkant een aantal opties. Aan de rechterkant vind je een voorbeeld van het lied zoals deze op de beamer weergegeven wordt. Via de volgende en vorige buttons kun je daar doorheen klikken.

Aan de linkerkant kun je een lied aanpassen. Selecteer of de-selecteer bijvoorbeeld coupletten, pas de tekst aan of wijzig de volgorde. Bij het aanpassen van de tekst wordt het lied omgezet in een eigen lied. Lees hier hoe je eigen liederen bewerkt.

Rechts bovenin heb je de keuze om te kiezen uit tekst of notenbalken (als deze beschikbaar zijn). Onderaan kun je de naam in de onderdelenlijst en op liturgiedia’s nog aanpassen of een audio-bestand toevoegen aan het lied.


Beschikbare liedbundels in KerkBeamer

Onderstaande liedbundels vind je in KerkBeamer of gaan we nog toevoegen. In de tabel vind je ook de vorm waarin de bundels beschikbaar zijn: tekst en/of notenbalken.

BundelnaamTekst beschikbaarNotenbalken beschikbaar
12 Enige Gezangen×
De Nieuwe Psalmberijming×
E&RWens om toe te voegen×
Elly & RikkertWens om toe te voegen×
Evangelische Liedbundel×
Gereformeerd Kerkboek 2017×
Gereformeerd Kerkboek 2006×
Grunneger LaidboukGepland om toe te voegen×
Hemelhoog×
Hillsong UnitedWens om toe te voegen×
Johannes de Heer 2004×
Levensliederen×
Liedboek 2013×
Liedboek 1973×
Liederen van het Leger des Heils×
Liederen voor de Gemeentezang×
Oke4KidsWens om toe te voegen×
Op Toonhoogte 2015×
Opwekking×
Opwekking Kids×
Opwekking Tieners×
Psalmen 1773×
Psalmen voor Nu×
RandstadbundelGepland om toe te voegen×
Schrijvers voor GerechtigheidWens om toe te voegen×
Sela×
Schriftberijming CGKGepland om toe te voegen×
Weerklank×
Zingende GezegendWens om toe te voegen×

Staat de bundel die jullie in de kerk gebruiken er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag of we deze bundel alsnog toe kunnen voegen.

Voor de meeste bundels zijn licenties van bijvoorbeeld CCLI of Liedboek nodig om toegang te krijgen tot de liederen. Op onze website lees je daar meer over.


Bijgewerkt op 12 februari 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant