1. Home
  2. Muisbewegingen beperken tot één scherm

Muisbewegingen beperken tot één scherm

Het zal je vast wel eens overkomen zijn; de muis staat ineens op de beamer en de hele kerk ziet je heen en weer schuiven met de muis. In dit artikel lees je hoe je dit voorkomt en de muis beperkt tot alleen het actieve scherm van je computer.


Mouse Trapper

Een handig programma voor het beperken van de muis is “Mouse Trapper”. Dit gratis programma stelt je in staat om de muisaanwijzer alleen op het actieve scherm te gebruiken, bijvoorbeeld het scherm waar je de KerkBeamer Software in gebruikt.

De gratis versie toont reclames. Deze worden op het actieve scherm getoond en zullen niet in beeld komen op de beamer of in je online uitzending. Voor $10 heb je de premium versie, zonder reclame. De upgrade is niet noodzakelijk.

Downloaden en installeren Mouse Trapper

Download via deze link Mouse Trapper (versie 2.5, Windows) en installeer het programma via de installatiewizard.

Mouse Trapper instellen

Zodra Mouse Trapper geïnstalleerd is zal deze direct openen. Gebeurd dit niet, open Mouse Trapper dan handmatig via ‘Start”.

Zodra Mouse Trapper start zal het programma vragen om het invoeren van een licentiecode (purchase code). Die is niet nodig. Klik op “Cancel Restration” om het invoeren van de licentiecode over te slaan.

Zodra je MouseTrapper gestart hebt kun je niet meer met je muis naar een ander scherm. Wil je toch naar een ander scherm? Druk dan de “shift” toets in en houdt deze ingedrukt tijdens het verplaatsen van de muis. Hiermee ben je in staat om wel naar een ander scherm te gaan, mocht dit nodig zijn. Eventueel kun je shift nog wijzigen voor een andere toets.

Vink “Start With Windows” en “Start in Tray (minimized)” aan. Hiermee zorg je ervoor dat het programma opstart zodra de PC aan gaat en dat het programma zelf uit beeld is. Klik nu op Send To Tray. Het programma wordt rechts onderin in de Windows balk weergegeven, vanwaar je het programma weer kunt openen.

De muisbewegingen zijn nu beperkt tot het actieve scherm. Je kunt niet meer met je muis op het beamerscherm komen.

Let op: dit geldt voor alle Windows programma’s. Je kunt nu bijvoorbeeld ook geen mediaplayer meer op de beamer schuiven. Schakel Mouse Trapper uit (button Close) als je toch iets op de beamer of in een ander scherm wilt schuiven.


Bijgewerkt op 3 maart 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?