Ondersteuning van videomixers

Door een videomixer, ook wel switcher genoemd, te koppelen aan KerkBeamer voeg je eenvoudig weergaven als tekst over beeld, ondertiteling en beeld in beeld toe aan onderdelen, waarna je dit, gecombineerd met een camerabeeld, geautomatiseerd uitzendt naar de online uitzending. Wij ondersteunen steeds meer videomixers. Hieronder vind je overzicht van videomixers die we wel en niet ondersteunen.


Hier moet een videomixer aan voldoen

Om een videomixer te kunnen koppelen aan KerkBeamer is het van belang dat deze in het netwerk van de kerk hangt, voorzien is van een vast IP-adres en via de juiste kabels gekoppeld is aan de presentatiePC. Controleer aan de hand van deze installatieschema’s of jouw installatie voldoet.


Videomixers die we ondersteunen

Onderstaande videomixers ondersteunen we in KerkBeamer. Voor sommige mixers geldt dan niet alle functies werken. De verschillen hebben we hieronder weergegeven. Voor alle mixers geldt dat de functies tekst over beeld, ondertiteling, beeld naast beeld en beeld in beeld (PiP) ondersteund worden als er voldoende uitgangen beschikbaar zijn. Controleer hier of jouw videomixer geschikt is.

Merk/TypeEnkel beeld*Tekst over beeldOndertitelingBeeld naast beeldPiP**Camerabeeld op beamer
BM Television Studio
BM ATEM Mini
BM Production Studio×
Roland V-1HD××
Roland V-02HD×

* Volledig camerabeeld en beamerbeeld
** Picture in Picture, in KerkBeamer noemen we dit beeld in beeld


Videomixers die (nog) niet ondersteund worden

Onderstaande mixers worden nog niet ondersteund. We voegen regelmatig nieuwe mixers toe. Heb jij een mixer die je graag toegevoegd zou zien? Neem dan contact met ons op.

Merk/typeVerwachte ondersteuning
OBSTermijn onbekend
vMIXTermijn onbekend
Roland (overige modellen)Afhankelijk van vraag
DatavideoAfhankelijk van vraag
AV MatrixAV Matrix heeft geen besturingsprotocol en kan niet gebruikt worden

Controleer of jouw videomixer geschikt is

Voor het weergeven van de juiste beelden zijn minimaal 2 HDMI-kabels van de beamerPC naar de videomixer nodig. Via onderstaande calculator bereken je eenvoudig of jouw videomixer geschikt is.


Bijgewerkt op 4 juli 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant