PowerPoint toevoegen

Een presentatie voorafgaand aan de dienst, een PowerPoint van de voorganger voor de tijdens de preek of een presentatie van het lokale zendingsproject. Er zijn allerlei momenten te bedenken waarop je een PowerPoint wilt weergeven in een kerkdienst. Daarom kun je in KerkBeamer eenvoudig PowerPoint presentaties toevoegen en direct in KerkBeamer afspelen.


PowerPoint uploaden in je presentatie

Kies in je presentatie links onderin voor Onderdeel toevoegen en kies daarna voor PowerPoint. Je kunt ook de sneltoets ALT + P gebruiken. Gebruik de button PowerPoint uploaden en kies op je PC de te uploaden PowerPoint (.ppt of .pptx). Nadat je op Uploaden geklikt hebt wordt de PowerPoint toegevoegd aan KerkBeamer en zetten we hem om naar HTML. Zodra je PowerPoint ge-upload is (dit kan even duren) bekijk je aan de rechterkant van de pop-up een voorbeeldweergave. Onderaan kun je de naam in de onderdelenlijst en op liturgiedia’s nog aanpassen of een audio-bestand toevoegen aan het lied.

Herhaald afspelen

Nadat je een PowerPoint ge-upload hebt kun je ervoor kiezen om deze in KerkBeamer herhaald af te spelen. Zet daarvoor een vinkje bij Herhaald afspelen. Kies nu het aantal seconden dat één dia in beeld moet staan, voordat de PowerPoint automatisch doorgaat. Standaard staat deze ingesteld op 20 seconden. In de presentatie wordt de PowerPoint n automatisch afgespeeld. Wil je door naar het volgende onderdeel? Klik dan op de volgende button. De gaat direct door naar het volgende onderdeel in de onderdelenlijst.

Om rekening mee te houden…

Bij het uploaden van PowerPoint zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Video’s en geluidsbestanden in een PowerPoint kunnen niet geïmporteerd worden en leveren een foutmelding op.
  • Animaties (lijstjes die punt voor punt verschijnen, objecten die achter elkaar verschijnen) worden overgenomen in KerkBeamer. De opmaak van animaties voor alsnog niet. Alle animaties worden omgezet naar een fade.
  • Ingestelde herhalingen in PowerPoint worden niet overgenomen. Dit kun je met Herhaald afspelen in KerkBeamer alsnog instellen.

Probleemoplossing PowerPoint

Gaat er iets mis bij het toevoegen of is je weergave anders dan verwacht? Op deze pagina vind je veel voorkomende oorzaken en oplossingen.


Bijgewerkt op 19 november 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant