PowerPoint toevoegen

Een presentatie voorafgaand aan de dienst, een PowerPoint van de voorganger voor de tijdens de preek of een presentatie van het lokale zendingsproject. Er zijn allerlei momenten te bedenken waarop je een PowerPoint wilt weergeven in een kerkdienst. Daarom kun je in KerkBeamer eenvoudig PowerPoint presentaties toevoegen en direct in KerkBeamer afspelen.


PowerPoint uploaden in je presentatie

Kies in je presentatie links onderin voor Onderdeel toevoegen en kies daarna voor PowerPoint. Je kunt ook de sneltoets ALT + P gebruiken. Gebruik de button PowerPoint uploaden en kies op je PC de te uploaden PowerPoint (.ppt of .pptx). Nadat je op Uploaden geklikt hebt wordt de PowerPoint toegevoegd aan KerkBeamer en zetten we hem om naar HTML. Zodra je PowerPoint ge-upload is (dit kan even duren) bekijk je aan de rechterkant van de pop-up een voorbeeldweergave. Onderaan kun je de naam in de onderdelenlijst en op liturgiedia’s nog aanpassen of een audio-bestand toevoegen aan het lied.

Herhaald afspelen

Nadat je een PowerPoint ge-upload hebt kun je ervoor kiezen om deze in KerkBeamer herhaald af te spelen. Zet daarvoor een vinkje bij Herhaald afspelen. Kies nu het aantal seconden dat één dia in beeld moet staan, voordat de PowerPoint automatisch doorgaat. Standaard staat deze ingesteld op 20 seconden. In de presentatie wordt de PowerPoint n automatisch afgespeeld. Wil je door naar het volgende onderdeel? Klik dan op de volgende button. De gaat direct door naar het volgende onderdeel in de onderdelenlijst.

Om rekening mee te houden…

Bij het uploaden van PowerPoint zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Video’s en geluidsbestanden in een PowerPoint kunnen niet geïmporteerd worden en leveren een foutmelding op.
  • Animaties (lijstjes die punt voor punt verschijnen, objecten die achter elkaar verschijnen) worden overgenomen in KerkBeamer. De opmaak van animaties voor alsnog niet. Alle animaties worden omgezet naar een fade.
  • Ingestelde herhalingen in PowerPoint worden niet overgenomen. Dit kun je met Herhaald afspelen in KerkBeamer alsnog instellen.

Probleemoplossing PowerPoint

Gaat er iets mis bij het importeren of is je weergave anders dan verwacht? Wellicht geven onderstaande onderwerpen antwoord op de problemen.

Mijn PowerPoint wil niet ge-upload worden in KerkBeamer
Wanneer een PowerPoint niet ge-upload kan worden dan heeft dat meestal één van onderstaande oorzaken. Is dat het niet? Neem dan vooral contact met ons op en stuur je PowerPoint (of een deel daarvan) mee. Dan kijken wij of we iets kunnen achterhalen.

  • De PowerPoint is te groot. Boven de 50 MB leveren PowerPoints wel eens problemen op, zeker als deze veel (grote) afbeeldingen bevat. Probeer je PowerPoint te verkleinen of knip hem in meerdere delen.
  • Afbeeldingen in de PowerPoint zijn te groot. Als je een PowerPoint hebt met veel afbeeldingen kan het voorkomen dat de PowerPoint niet ge-upload kan worden. Probeer de afbeeldingen te verkleinen in PowerPoint. Ga hiervoor, in PowerPoint, naar “Archief” en kies vervolgens “Afbeeldingen comprimeren”. Kies nu voor “Op het scherm (150 ppi) en klik op “OK”. Probeer de PowerPoint opnieuw te uploaden.
  • De PowerPoint bevat video’s of geluidsbestanden. Video’s en geluidsbestanden in PowerPoint kunnen door KerkBeamer niet overgenomen worden. Dit zorgt voor een fout bij het uploaden. Haal de mediabestanden uit de PowerPoint en probeer opnieuw te uploaden. Voeg de video’s en/of geluidsbestanden los toe aan de KerkBeamer presentatie.

De lettertypen vanuit mijn PowerPoint worden niet overgenomen in KerkBeamer.
Doordat KerkBeamer PowerPoint bestanden omzet naar HTML zijn wij afhankelijk van de lettertypen die op onze database voorkomen. Wereldwijd zijn er miljoenen lettertypen, die we niet allemaal op onze server kunnen en mogen plaatsen. Gebruik je een lettertype dat niet op onze server voorkomt, dan zetten wij die om naar een standaard lettertype. Dit kan ervoor zorgen dat de weergave in KerkBeamer anders is dan in PowerPoint. Neem contact met ons op voor een verzoek om jouw lettertype toe te voegen aan onze database.

De animaties vanuit mijn PowerPoint worden niet overgenomen in KerkBeamer.
In KerkBeamer nemen we ingestelde animaties over. De vorm van de animaties nemen we op het moment van schrijven nog niet over, maar we zetten elke vorm om naar een fade. Dit kan ervoor zorgen dat je animaties er niet uitzien zoals je ze in PowerPoint gemaakt hebt.


Bijgewerkt op 12 februari 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant