1. Home
  2. Presentaties voorbereiden/afspelen
  3. Presentatie exporteren naar PDF

Presentatie exporteren naar PDF

Inhoud van dit artikel

Voor veel slechtzienden zijn de letters op de beamer vaak te klein. Het exporteren van een presentatie naar PDF is dan een uitkomst. In KerkBeamer kun je presentaties exporteren naar PDF en deze vervolgens printen en uitdelen aan slechtzienden of digitaal beschikbaar maken, zodat men op een telefoon of tablet mee kan lezen.


PDF maken

Het exporteren van een presentatie naar een PDF doe je via app.kerkbeamer.nl. Klik in het dashboard met de rechter muisknop op een presentatie en kies voor PDF maken. Er wordt een PDF gegenereerd, die je daarna kunt openen, printen en delen.


Weergave PDF

De PDF wordt weergegeven op basis van door ons ingestelde lettergroottes en kleuren. De letters zijn misschien wat groter dan je zelf zou kiezen. Dat komt doordat we de PDF leesbaar willen hebben voor slechtzienden. De teksten zijn zwart, op een witte achtergrond, voor maximaal contrast.


Opbouw PDF

Bovenaan de PDF vind je de liturgie. Deze toont een overzicht van de liederen en bijbelteksten, op basis van de onderdelenlijst. Daaronder geven we de volledige liedteksten en bijbelteksten weer, op volgorde van de presentatie. De bestandsnaam wordt automatisch gegenereerd, op basis van de datum en tijd van de betreffende presentatie.


Bijgewerkt op 6 oktober 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant