Presentatie voorbereiden

Zodra een presentatie is aangemaakt kun je beginnen met het voorbereiden van de presentatie/dienst. Dit artikel beschrijft hoe je nieuwe onderdelen toevoegt, onderdelen bewerkt en hoe je de presentatie voorbereid voor de online uitzending.


Presentatie voorzien van onderdelen

Onderdelen vormen de basis van je presentatie. Ze geven de presentatie vorm en bepalen wat er op de beamers en in de online uitzending te zien is. Deze onderdelen kun je, via de oranje button “ONDERDEEL TOEVOEGEN“, toevoegen aan een presentatie:

Klik op een onderdeel voor meer uitleg en alle opties.

Onderdelenlijst

Zodra je een onderdeel hebt toegevoegd wordt deze onderaan de onderdelenlijst toegevoegd. Je kunt het onderdeel nu op de juiste plek in de lijst slepen. Op deze manier kun je de (aangeleverde) liturgie op chronologische volgorde zetten. Dat is aan te raden, zodat je tijdens het afspelen achter elkaar door kunt klikken en alle onderdelen op het juiste moment getoond worden.

Wachtrij en voorbeeld/live weergave

Naast de onderdelenlijst vind je de wachtrij. Dubbelklik op een onderdeel om het onderdeel toe te voegen aan de wachtrij. Je ziet nu een visuele weergave van alle dia’s in het onderdeel. Dubbelklik op een dia, bijvoorbeeld de eerste, om de dia in de voorbeeldweergave (online) te zetten of om het onderdeel live (software) te zetten en te activeren voor de beamers en kerkTV als je dat gebruikt.

Je ziet in het grote scherm de voorbeeld- of live weergave van de beamerpresentatie. Onder het beeld vind je volgende- en vorige buttons. Hiermee kun je voor- en achteruit klikken in de presentatie.


Onderdelen bewerken

Eenmaal toegevoegd kun je onderdelen bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld een tekst wijzigen of een onderdeel verwijderen. Klik hiervoor met de rechter muisknop op een onderdeel en kies voor Onderdeel bewerken. In de pop-up die opent kun je het betreffende onderdeel bewerken.

Onderdeel verwijderen

Om een onderdeel te verwijderen bewerk je een onderdeel en kies je vervolgens Onderdeel verwijderen, links onderin de pop-up.


Presentatie voorbereiden voor kerkTV

“Weergave KerkTV” is alleen zichtbaar als je gebruik maakt van kerkTV.

Als je kerkTV aan hebt staan zie je in de presentatie aan de rechterkant een vierde kolom, met daarin alles wat je nodig hebt voor de online uitzending. In dit artikel lees je precies hoe de bediening van camera’s en kerkTV werkt. Hieronder lees je, samengevat, hoe je onderdelen voorbereid op kerkTV. Lees hier het uitgebreide artikel.

Weergave KerkTV

Elk onderdeel kun je voorzien van weergaven, cameraposities en schakelmomenten. Deze drie samen vormen een weergave die je naar de online uitzending, bijvoorbeeld via Kerkdienstgemist of YouTube, stuurt.


Bijgewerkt op 12 februari 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant