Presentaties openen en wijzigen

Het openen van presentaties doe je via het dashboard. Dit kan zowel online, via app.kerkbeamer.nl, als in de software. Presentaties bestaan uit een datum en tijd, die je ingegeven hebt bij het aanmaken van een nieuwe presentatie. In jouw eigen dashboard zie je alle presentaties, van alle teamleden.


Bestaande presentatie openen

Ga naar app.kerkbeamer.nl en log in met jouw persoonlijke inloggegevens. Zodra je bent ingelogd kom je in jouw persoonlijke dashboard terecht. In het midden vind je een lijst met alle aangemaakte presentaties. Klik op een datum en tijd om een presentatie te openen. Alle liederen, bijbelteksten, video’s en andere onderdelen worden geladen. Dit kan even duren.

Duurt het laden lang? De kans is groot dat er veel of grote video’s en/of PowerPoints in de presentatie zitten. Hierdoor kan het laden lang duren.

Zodra de presentatie geladen is zie je in de linkerbalk, de onderdelenlijst, alle onderdelen van de betreffende presentatie. Dubbelklik op een onderdeel om deze in de wachtrij te zetten. Dubbelklik in de wachtrij om het onderdeel live te zetten.


Presentatie wijzigen

Je hebt verschillende mogelijkheden om een presentatie te wijzigen. Uiteraard kun je onderdelen toevoegen, je presentatie en schakelmomenten voor kerkTV toevoegen. Bekijk daarvoor dit artikel. In dit artikel leggen we je uit hoe je de datum/tijd veranderd, variabelen wijzigt en een andere layout kiest.

Datum en tijd veranderen

Bij het aanmaken van een nieuwe presentatie heb je een datum en tijd gekozen. Het kan zijn dat je die achteraf wilt wijzigen. Klik daarvoor links onderin op de eerste van de drie kleinere, blauwe buttons. Je hebt nu de mogelijkheid om een nieuwe datum en tijd te kiezen.

Per datum en tijd kun je maar 1 presentatie aanmaken. Wil je een presentatie op dezelfde tijd aanmaken? Kies dan 15 minuten eerder of later.

Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Variabelen wijzigen

Als je template variabelen bevat dan heb je deze waarschijnlijk ingevuld bij het aanmaken van een nieuwe presentatie. De variabelen kun je achteraf nog wijzigen. Dit kan zelfs tijdens de dienst nog. Handig, voor als je per ongeluk toch een verkeerde naam hebt ingevoerd. Klik hiervoor onderaan op de middelste van de drie blauwe buttons. Je kunt nu de variabelen aanpassen. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Andere layout kiezen

Elke presentatie is voorzien van een layout. Je kunt er meerdere aanmaken en kiezen bij een nieuwe presentatie. Wil je later toch van layout veranderen? Dat kan. Kies onderaan de meest rechter blauwe button en kies een andere layout. Dit kan een eigen layout zijn of één van de door ons opgemaakte layouts. Kies de gewenste layout en klik op Opslaan. Alle dia’s worden omgezet naar de nieuwe layout.


Presentatie verwijderen

Het verwijderen van een presentatie doe je via het dashboard. Klik met de rechter muisknop op de presentatie die je wilt verwijderen en kies voor Verwijderen. Klik vervolgens in de bevestiging weer op Verwijderen. Of annuleer om het verwijderen te stoppen. Als een presentatie verwijderd is kan deze niet meer teruggehaald worden.


Bijgewerkt op 12 februari 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant