Probleemoplossing PowerPoint

Gaat er iets mis bij het toevoegen van PowerPoint of is de weergave anders dan verwacht? Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken.


PowerPoint kan niet toegevoegd worden

Wanneer een PowerPoint niet toegevoegd kan worden dan heeft dat meestal één van onderstaande oorzaken. Is dat het niet? Neem dan contact met ons op en stuur je PowerPoint (of een deel daarvan) mee. Dan kijken wij of we iets kunnen achterhalen.

  • De PowerPoint is te groot
    Boven de 50 MB leveren PowerPoints wel eens problemen op, zeker als deze veel (grote) afbeeldingen bevat. Probeer je PowerPoint te verkleinen of knip hem in meerdere delen.
  • Afbeeldingen in de PowerPoint zijn te groot
    Als je een PowerPoint hebt met veel afbeeldingen kan het voorkomen dat de PowerPoint niet toegevoegd kan worden. Probeer de afbeeldingen te verkleinen in PowerPoint. Ga hiervoor, in PowerPoint, naar “Archief” en kies vervolgens “Afbeeldingen comprimeren”. Kies nu voor “Op het scherm (150 ppi) en klik op “OK”. Probeer de PowerPoint opnieuw toe te voegen.
  • De PowerPoint bevat video’s of geluidsbestanden.
    Video’s en geluidsbestanden in PowerPoint kunnen door KerkBeamer niet overgenomen worden. Dit zorgt voor een fout bij het toevoegen. Haal de mediabestanden uit de PowerPoint en probeer opnieuw toe te voegen. Voeg de video’s en/of geluidsbestanden los toe aan de KerkBeamer presentatie.

Je kunt er ook voor kiezen om de PowerPoint om te zetten naar MP4 en deze te uploaden in KerkBeamer. Dit is handig wanneer je veel foto’s hebt, die achter elkaar afgespeeld worden. In PowerPoint heb je de mogelijkheid om te exporteren naar MP4.

Lettertypen worden niet overgenomen

Doordat KerkBeamer PowerPoint bestanden omzet naar HTML zijn wij afhankelijk van de lettertypen die op onze database voorkomen. Wereldwijd zijn er miljoenen lettertypen, die we niet allemaal op onze server kunnen en mogen plaatsen. Gebruik je een lettertype dat niet op onze server voorkomt, dan zetten wij die om naar een standaard lettertype. Dit kan ervoor zorgen dat de weergave in KerkBeamer anders is dan in PowerPoint. Kies een standaard lettertype als je merkt dat jouw lettertype niet goed wordt overgenomen.

Animaties worden niet goed weergegeven

In KerkBeamer nemen we ingestelde animaties over. De vorm van de animaties nemen we op het moment van schrijven nog niet over, maar we zetten elke vorm om naar een fade. Dit kan ervoor zorgen dat je animaties er niet uitzien zoals je ze in PowerPoint gemaakt hebt.


Bijgewerkt op 19 november 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant