Video’s toevoegen

Het gebruik van video’s en geluidsbestanden in kerken is de laatste tijd flink toegenomen. In KerkBeamer voeg je gemakkelijk een MP4 of YouTube video toe aan je presentaties.


Video’s uploaden in KerkBeamer

In KerkBeamer kun je eigen MP4-video’s toevoegen of een YouTube video uploaden.

MP4-video toevoegen

Een eigen video van de jaarlijkse BBQ of een compilatie van foto’s. Het maken en tonen van eigen video’s komt in kerken steeds vaker voor. In KerkBeamer upload je eenvoudig je eigen MP4-video’s.

Kies in je presentatie links onderin voor Onderdeel toevoegen en kies daarna voor Video. Je kunt ook de sneltoets ALT + SHIFT + V gebruiken. Er opent een scherm waar je kunt kiezen voor YouTube video of Eigen MP4 video. Standaard staat deze op Eigen MP4 video. Sleep jouw MP4-video in het daarvoor bestemde vlak of klik op zoek in je bestanden en zoek lokaal op je PC naar de te uploaden video. Klik vervolgens op Uploaden. De video wordt ge-upload naar KerkBeamer. Dit kan even duren. Let op: voor het uploaden van eigen MP4-video’s geldt een limiet van 500 MB.

YouTube video toevoegen

Het uploaden van YouTube-video’s duurt momenteel lang of er verschijnt een foutmelding. Bekijk op deze pagina de actuele status. Je vindt er ook tips om je video alsnog toe te kunnen voegen.

YouTube is het meest gebruikte platform voor het delen en bekijken van video’s. Veel kerken gebruiken dit dan ook als bron voor hun video’s in de kerkdienst. In KerkBeamer upload je eenvoudig YouTube video’s en speel je deze af in KerkBeamer. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van auteursrechten die gelden voor het gebruik van YouTube video’s.

Kies in je presentatie links onderin voor Onderdeel toevoegen en kies daarna voor Video. Je kunt ook de sneltoets ALT + SHIFT + V gebruiken. Er opent een scherm waar je kunt kiezen voor YouTube video of Eigen MP4 video. Kies voor YouTube video. Ga nu, in een ander scherm/tabblad, naar YouTube, zoek de video die je wilt gebruiken en kopieer de URL uit de adresbalk. Ga terug naar KerkBeamer en plak de URL in het invoerveld. Wij halen de details van de video op. Als dit klaar is klik je op Uploaden. De video wordt ge-upload naar KerkBeamer, waarbij we eventuele advertenties verwijderen. Dit kan even duren.

Voorvertoning en afspelen

Zodra jouw video ge-upload is opent er een pop-up met aan de linkerkant opties voor het aanpassen van de naam in de onderdelenlijst en liturgiedia’s. Aan de rechterkant kun je een preview van de video bekijken. Start met afspelen door op de afspeelbutton te klikken of gebruik de spatiebalk. Klik op Toevoegen om de video toe te voegen aan je presentatie. De video wordt onderaan je onderdelenlijst toegevoegd, waarna je hem op de juiste plek in de lijst kunt slepen.

Dubbelklik op de video in de onderdelenlijst en klik vervolgens dubbel in de wachtrij om de video in het voorbeeld of live te zetten. Afspelen doe je door ook hier de afspeelbutton of de spatiebalk te gebruiken. De video wordt niet automatisch afgespeeld zodra de dia live gezet wordt.

Wanneer je thuis, via app.kerkbeamer.nl, een video upload wordt deze in de software lokaal gedownload. Zo heb je ook in de kerk de video direct tot je beschikking in de presentatie.


Kwaliteit van inladen en afspelen

Bij het uploaden van YouTube- en MP4-video’s worden video’s verkleind naar 720p. Ook het afspelen gebeurd op 720p. Dit doen we om de bandbreedte te beperken, zodat het laden van video’s niet te lang duurt. In de voorbeeldweergaven worden video’s getoond op 360p. Kleinere video’s worden uiteraard in de originele resolutie ge-upload.


Bijgewerkt op 19 november 2021

Heeft dit artikel je verder geholpen?

Wellicht vind je dit ook interessant