Lied bewerken / Eigen lied toevoegen

Het kan zijn dat je een standaard lied toch iets wilt bewerken, bijvoorbeeld door wisselzang of canon toe te voegen. Je kunt het lied dan bewerken. Het kan ook zijn dat je een lied wilt toevoegen dat niet in KerkBeamer beschikbaar is. Je kunt dan een eigen lied toevoegen.

Artikel lezen

Nieuwe presentatie aanmaken

Vanuit het dashboard kun je via de button “Presentatie aanmaken” een nieuwe presentatie aanmaken. Zodra je hierop klikt wordt alle content, zoals liederen en bijbelvertalingen, geladen. Wanneer alles geladen is verschijnt er een pop-up, welke bestaat uit twee stappen: “Algemene instellingen” en “Variabelen”.

Artikel lezen

Onderdelenlijst en wachtrij

Nadat je een nieuwe presentatie hebt aangemaakt of wanneer je een bestaande presentatie hebt geopend, kom je in het voorbereidingsgedeelte van KerkBeamer. Hierin bereid je presentaties voor en doe je aanpassingen aan bestaande presentaties.

Artikel lezen

Onderdelen toevoegen

Eén van de belangrijkste onderdelen van KerkBeamer is het toevoegen van onderdelen aan een presentatie. Door het toevoegen van onderdelen, zoals liederen, bijbelteksten en liturgiedia’s, kan een volledige liturgie worden overgenomen in een presentatie.

Artikel lezen