Inloggen en dashboard

KerkBeamer kun je op twee manieren gebruiken: online via app.kerkbeamer.nl en via de software. Online bereid je presentaties voor en doe je alle instellingen. De software gebruik je in de kerk om de presentatie af te spelen op de beamers en om de camera’s en online uitzending aan te sturen.

Inloggen op app.kerkbeamer.nl

Omdat KerkBeamer ‘webbased’ is kun je overal inloggen via een browser. Ga hiervoor naar app.kerkbeamer.nl en log in met jouw persoonlijke inloggegevens. Deze heb je van ons ontvangen of van de beheerder van jouw mediateam. Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan hier of op de link onder het inlogvenster.

Dashboard app.kerkbeamer.nl

Zodra je bent ingelogd kom je in jouw persoonlijke dashboard terecht. Hierin vind je de volgende onderdelen:

• Persoonlijk welkomstverhaal
  • Overzicht liedbundels, variabelen, templates, layouts en gebruikers
  • Lijst met aangemaakte presentaties
  • Button om een nieuwe presentatie aan te maken
  • Links naar instellingen (afhankelijk van jouw rechten in KerkBeamer)

Meestal zul je een nieuwe presentatie aanmaken of een eerder aangemaakte presentatie openen. Kies wat je wilt doen en ga verder in KerkBeamer.

Inloggen in de software

De software van KerkBeamer heb je nodig om presentaties af te spelen op de beamer en weer te geven via kerkTV. De software werkt grotendeels hetzelfde als de online variant. Zodra je de nieuwste versie van de KerkBeamer Software gedownload en op de bedienPC in de kerk geïnstalleerd hebt, kun je inloggen. Gebruik hiervoor de verkregen inloggegevens. Deze zijn gelijk aan de gegevens waarmee je online inlogt.

Als je eenmaal bent ingelogd blijf je ingelogd, ook als de computer opnieuw opgestart wordt. Je hoeft niet weer uit te loggen. Andere gebruikers kunnen op dezelfde manier de software gebruiken. Alle presentaties van de teamleden zijn voor iedereen zichtbaar. Zo kun je elkaars diensten gemakkelijk overnemen.

Software dashboard

Zodra je bent ingelogd in de software of wanneer je KerkBeamer opstart kom je op het dashboard van het kerkaccount terecht. Aan de linkerkant kun je (online) aangemaakte presentaties openen of eventueel een nieuwe presentatie aanmaken. Aan de rechterkant vind je de instellingen voor beeldschermen. Vaak zul je een presentatie openen en deze afspelen op de beamer en via kerkTV.

Bijgewerkt op 17 februari 2021